Yleisimmät kysymykset

Kokosimmekin nyt yhteen paikkaan yleisimpiä kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.


En asu pääkaupunkiseudulla, voinko hakea mukaan?
Kyllä voit, ehdottomasti! Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomessa asuville, joten kotikuntasi voi olla mikä vain tai miten kaukana pk-seudusta tahansa. Katsothan jo ennakkoon ilmoitetut päivämäärät, että olet silloin käytettävissä. Hätätapauksissa voit jopa osallistua joihinkin koulutuspäiviin etänä, mikäli estyt pääsemään paikalle. Huomioithan kuitenkin, että matkat ja majoitukset Helsingissä järjestettäviin koulutuspäiviin ovat lähtökohtaisesti omakustanteisia.


Onko kaikki kisan tapaamiset Helsingissä?
Koulutuspäivät ja kuvaukset, sekä kilpailun semifinaali ja finaali kaikki järjestetään Helsingissä. Huomithan, että matkat ja majoitukset ovat lähtökohtaisesti omakustanteisia.


Voiko finalistit olla töissä/opiskella kisan aikana?
Ehdottomasti kyllä. Tuemme opiskelua ja työn tekoa! Wellnessmalli -kilpailu on kuitenkin finalisteille iso osa elämää finaalin ajan, joten suosittelemme varautumaan myös tähän omia aikatauluja suunnitellessa. Me toivomme kilpailun auttavan sinua urallasi eteenpäin ja työllistämään sinut alalle. Yhteisiä tapaamisia on kerran kuukaudessa, viikonloppuisin.


En pääse osallistumaan yhteen Wellnessmalli-viikonloppuun, voinko olla mukana kilpailussa?
Kilpailuun voi päästä mukaan, vaikka yksittäinen viikonloppu jäisikin väistä. Poissaolo ilmoitetaan hakulomakkeen yhteydessä ja sovitaan viimeistään castingissä, jos joku viikonloppuja jää pois. Toki jos poissaolo sattuu juuri esimerkiksi sille viikonlopulle, kun harjoittelemme koko viikonlopun Wellnessmalli showta, tällöin itse shown osallistuminen täydellä panostuksella ei ole mahdollista ja meidän pitää tapauskohtaisesti arvioida, kannattako kilpailuun lähteä mukaan. Lähtökohtaisesti pyrimme kaikkien kanssa pakolliset poissaolot järjestämään, mutta kilpailun aikatauluja emme valitettavasti voi yksittäisten henkilöiden poissaolon vuoksi muuttaa.


Onko kisassa paino/-pituusrajoja?
Ei ole. Etsimme inspiroivia, energisiä, hyvinvoivia ja sporttisia finalisteja! Jos sinulla on hyvä olla omassa kehossasi, se näkyy myös ulospäin. Finaalissa ei ole bikini- tai fysiikkakierroksia ja Fitnessmalli -finaalissa esiinnytään urheiluvaatteissa. Wellnessmalli -finalistien tulee kuitenkin olla sporttisia ja viihtyä tiukoissakin urheiluvaatteissa myös yleisön edessä ja kuvissa. Finalistien tulee myös ymmärtää, että Wellnessmalleja arvioidaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja mediassa hyvin usein myös ulkonäön perusteella.


Pitääkö hakemukseen liittää kuvia?
Ei tarvitse, löydämme kuvasi Instagramista hakulomakkeen täyttämisen jälkeen. Muistathan pitää profiilisi julkisena.


Pitääkö castingissa olla vähissä vaatteissa?
Castingissä ollaan urheiluvaatteissa. Haemme itsevarmoja tyttöjä ja naisia, joten toivomme, että olisit tyytyväinen omaan kehoosi, jotta voisit tarvittaessa olla myös vaikkapa pienemmissä treenivaatteissa (esim. urheilutoppi / shortsit) meidän/muiden edessä kokematta oloasi epämukavaksi. Kilpailun aikana finalistit eivät kuitenkaan esiinny esim. alusvaatteissa, sillä kilpailussa keskitytään sporttisuuteen.


Kommentoidaanko kisan aikana tai castingissa kilpailijoiden ja hakijoiden ulkonäköä?
Wellnessmalli -organisaatio ei kommentoi negatiivisesti millään lailla koskaan ulkonäköäsi. Ei hakuaikana, castingissä tai kilpailussa. Huomioithan kuitenkin, että lehdistö tai someyleisö saattaa näin halutessaan tehdä. Kilpailun arvostelussa painotus ei ole ulkonäössä tai kilpailijoiden ulkonäön vertailemisessa!Pitääkö olla salitreenaaja vai käyvätkö muutkin lajit?
Voit harrastaa mitä vain lajia! Kunhan nautit siitä mitä teet ja huolehdit kehostasi näyttäen terveeltä ja hyvinvoivalta, se on tärkeintä.


Pitääkö olla aktiivinen kaikissa somekanavissa?
Finalistit kirjoittavat blogia finaalin ajan esim. yhteistyökumppanimme sivuilla, mutta emme vaadi aikaisempaa blogikokemusta. Jos sinulla ei ole omaa blogia, saat sen yhteistyökumppanimme kautta. Finalistit saavat myös koulutuksen eri somekanaviin ja niissä toimimiseen, joiden perusteella voit itse tehdä valinnan, mihin kanaviin haluat panostaa. Kilpailun aikana opetellaan tekemään mm. blogiin materiaalia.Miten voin panostaa someen ennen hakua?
Tuota laadukasta sisältöä, pysy uskollisena ”omalle jutullesi”, tuo omaa persoonaasi esiin, julkaise postauksia/kuvia/videoita usein. Hyvät tyypit ja inspiroivat persoonat kyllä huomataan! Keskity mielummin persoonan esille tuomiseen ja aitouteen, kuin pelkkiin kiiltokuvamaisiin persoonattomiin kuviin. Mieti, mitä sinä haluat viestiä sosiaalisen mediasi kautta muille?


Millainen on ”hyvä” somekanava?
Katsothan vinkkejä edellä olevista kysymyksistä. Hyvä kanava on selkeä ja aktiivinen, ja se kuvastaa hyvin tekijän persoonallisuutta. Kuvan tai videoiden laatu on usein hyvää ja kanavan viesti on yhtenäinen.


Minulla ei ole blogia tai youtubea, voinko hakea mukaan kisaan?
Ei haittaa, finaalin aikana opit toimimaan kummassakin kanavassa ja näin voit päättää, haluatko näihin jatkossa panostaa!

Seuraa meitä